My year in Australia

Update in english is coming soon!

Bakgrund
I december 2010 började jag bli mer och mer skoltrött så jag kände att jag behöver ta en paus från skolan. Därför började jag fundera på vad jag ska göra istället. Tänkte först att jag kan ju jobba här i Sverige ett tag och sedan kanske resa lite. Men så tänkte jag att det kanske är bättre att hitta ett jobb utomlands, eftersom jag ändå vill åka själv. Funderade på lite olika saker tills jag kom på att; varför inte göra det jag tycker om mest av allt?? Rida! Så jag började titta runt efter lite jobb på en hemsida för just hästjobb. Jag ville ha ett jobb där jag skulle få mycket ridning och lite jobb i stallet, och det var inte lätt att hitta. Men efter endel letande hittade jag några olika, på Irland, i Spanien, i Tyskland, i USA och i Australien. För att kontakta dom var man tvungen att bli medlem så jag tänkte, varför inte? Så jag kontaktade några stycken. Dagen efter hade jag fått tre mail av folk som var intresserade av mig! Varav ett var svaret från Janet i Australien. De andra två var från några på Irland. Jag blev så glad att ha fått så många svar och alla lät väldigt lockande. De från Irland ville att jag skulle komma med en gång, men eftersom jag inte hade läst klart mitt basår, så gick inte det. Janet ville att jag skulle skicka en film på när jag hoppar, vilket jag inte hade. Dessutom var Mersan, hästen jag rider, inte fullt frisk så henne kunde jag inte hoppa. Men Janet sa att hon kunde vänta och att jag skulle höra av mig när jag hade fixat filmen. Sagt och gjort. I slutet av mars skickade jag en film på när jag red Mersan och en där jag red en mer rutinerad häst. Jag var så nervös att jag inte skulle få jobbet eftersom det hade gått så lång tid. Det var ju i December jag hade kontaktat henne först. Men, hennes svar var: “That looks great.  Well when do you get here?

, där fick jag jobbet i Australien och jag bokade min biljett veckan efter. 10 Juni bar det av och det var den mest skrämmande dagen i mitt liv samtidigt som den var så fruktansvärt spännande! Jag jobbade för Janet som ryttare och tränade och tävlade hästarna för eventuella köpare. Jag fick bo hemma hos Janet och hennes man och fick måltider, tillgång till bil m.m plus lön. Jag tävlade i fälttävlan men blev några enstaka i endast dressyr eller hoppning också. Jag var med från första början då de var föl till hästar som var upp mot 6 år gamla. Några äldre hade de inte för de blev sålda vid den åldern. Det var här jag fick lära mig att rida in hästar och det blev totalt 4 stycken inridna, sedan var det vidareutbildning. En gång i veckan tränade jag för en av Australiens topp-ryttare i fälttävlan för att förbättra både min ridning och hästarna och det var då både i dressyr, hoppning och fältritt. Jag jobbade där i lite mer än 6 månader men på grund av omständigheterna valde jag att lämna Cudgegong Warmbloods för att flytta till en kompis jag träffade där som också var svensk.

Hos henne gjorde jag lite allt möjligt, hjälpte till lite hemma, lite med barnen och red hennes två unghästar plus en annan häst. Under tiden jag bodde där fick jag även erbjudande att träna en bekants 4 hästar så jag åkte 5 dagar i veckan och gjorde det i 3 veckor för att sedan som avslut tävla en av de i fälttävlan i Sydney.

Jag har även haft mycket tid till att resa så har sett ganska mycket av östkusten, från Townsville ner till Sydney men också Melbourne och Great Ocean Road. Min resa till Australien var det bästa jag kunde göra i mitt liv och jag har lärt mig så mycket och utvecklats som person. Jag ångrar inte en dag att jag åkte dit!

2 thoughts on “My year in Australia

Leave a comment