My time in Germany

Update in english is coming soon!

Från Australien till Tyskalnd. Exotiskt kan man tycka 😉 Hehe nej men jag var i Australien och hade ett datum på min hemkomst så jag började lite smått lägga upp annonser att jag letade jobb hemma i Sverige. Jag fick lite napp men det var någon från Norge, en från Danmark och en från Tyskland. Jag tog ändå reda på lite mer men eftersom jag inte var intresserad av att åka utomlands igen så var jag inte så aktiv. Men så fick jag meddelandet från Jula som undrade om jag ändå hade lust att komma ner. Var lite tillbakadragen först men ju mer vi prata desto mer kunde jag tänka mig att åka iväg igen. Jag menar, det är ju bara Tyskland, Hamburg dessutom! Jämfört med Australien så är ju det ingenting, plus att jobbet verkade intressant. Julia och hennes man Heiko har företaget Gut Ellerhoop som är ett rehabcentrum för hästar och hon ville att jag skulle komma ner som en praktikant, alltså vara lite som en lärling. Vi mailade väldigt mycket och tillslut kunde jag bara inte säga nej! Så redan innan jag kommit hem från Australien hade jag ett jobb som väntade på mig vilket var väldigt skönt.

Så, jag är alltså en praktikant här på Gut Ellerhoop och kommer lära mig mycket om hur man tar hand om skadade hästar och skötsel av stall och hästar i allmänhet. Tyvärr är det inte så mycket ridning, vilket också var en faktor till att jag tvekade först, men hon sa att vi säkert kunde lösa det på något sätt. Tydligen finns det många stall runtomkring. Hästarna som står här är dels hästar som kommit från veterinär och blivit behandlade, tex genomgått en opperation. De kommer då hit och blir igångsatta sakta men säkert, främst på rullbandet men vissa hästar blir också ridna. Sedan finns det de hästar som kommit hit på grund av att de har problem med leder eller har senskador och då ska de inte gå i backar eller volter, alltså är ett rullband alldeles utmärkt. Sedan finns det s.k VetDrop som Julia behandlar hästarna med och det är en medicin som man typ sprayar in i huden istället för att ta spruta. Det är en relativ ny behandling men har funkat väldigt bra mot t.ex. atros eller svullnader av konstiga slag. Det är vad jag vet om detta än så länge men kommer med mer uppdatering när jag kommit in mer i stället och lärt mig mer.

Jag bor i en lägenhet på andra sidan gatan tillsammans med den andra praktikanten Tina så det är kul det med. Då får man verkligen ett eget ställe! Man kommer bort från där man jobbar men det ligger ändå nära.

Så, följ mig gärna på bloggen för att se vad som kommer hända nere i Ellerhoop. I mitt liv brukar det hända lite oväntade saker 😉 Likaså här som i Australien; det kommer bli endel om hästar men kommer hitta på mycket annat roligt också!

One thought on “My time in Germany

  1. Hej!
    Vad roligt att du bloggar lite om Gut ellerhoop. Jag ska åka dit på torsdag, är dock inte framme förrens på kvällen men ser verkligen framemot att börja där och lära känna allihopa! 🙂

    ha det så bra!
    Josefin

Leave a comment